Az almafröccs
tulajdonképpen nem más, mint almalé és szódavíz. Viszont nagy melegben, nyári hőségben nincs is ennél üdítőbb ital! Elkészítése:
Ha jéggel szereted az italod, akkor mindenképpen azzal kezd, hogy a poharad megtöltöd jéggel. Természetesen ez ízlés kérdése.
A poharat félig töltsd fel Veszszős almalével
Végül a pohár másik felét szódavízzel
Szerintem az 1:1 arányban kevert almafröccs a legjobb, így még van alma íze, de a szóda is érezhető.
TIPP: használj valódi szóda vizet vagy szikvizet. Ezeknek ugyanis magasabb a széndioxid tartalma, mint a szénsavas ásványvizeknek, ettől az almafröccs íze habzó és friss lesz.
TIPP: Ízlés szerint extrázható: menta levéllel, citrom karikával is.
Veszszős verzió: Nálunk nagy kedvenc, ha jégkocka helyett fagyasztott meggyet teszünk a pohárba. Természetesen vállalkozó kedvűek bármely fagyasztott gyümölccsel kipróbálhatják. Jégkockába akár együtt is fagyasztható pl meggy és menta, citrom és menta, vagy maga a jégkocka is készülhet pl citromos vízből.
Felnőtt verzió: Természetesen, mint minden ital, az almafröccs is megbolondítható némi alkohollal, jelen esetben egy jó fehérbort ajánlunk a Csali szôlôbirtok kínálatából
Comments