A lángos legalább annyira megkerülhetetlen része a nyárnak, mint a lecsó, csak idő kérdése volt tehát, hogy valahogy összeházasodjon a kettő, és egyetlen zseniális ételt alkosson. Nem hinnénk, hogy bármit hozzá kéne még ehhez fűzni, merthogy LECSÓVAL TÖLTÖTT LÁNGOS. A forró nyári napokon legjobb egy hűsítő almafröccsel!
Hozzávalók:
1 üveg Veszszős lecsó vagy Veszszős csípős lecsó
olaj a sütéshez
A lángoshoz
500 g liszt
25 g élesztő
1 ek cukor
300 ml víz
1 ek olaj
Folhagymás tejföl
200 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, 5-10 percre félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk és meleg helyen egy órán át kelesztjük.
A megkelt lángostésztát négybe vágjuk, gombócokat formázunk és letakarva még 20 percig pihentetjük őket. Utána óvatosan, egyenletesen lángos formára húzkodjuk a tésztát. A közepére mehet egy fél virsli, két nagy kanál lecsó. Félbe hajtjuk és forró olajban kisütjük.
A tejfölbe mehet a zúzott fokhagyma, amivel végül megkenjük a lángos tetejét.
TIPP: akár falatkák formájában is elkészítheted. Készíts nagyjából 12-15 cm átmérőjű mini lángosokat. A közepére mehet 1 karika virsli és 2 teáskanál lecsó. Sörkorcsolyának sem utolsó.
TIPP: a lángosokat félbehajtás után, a két réteg találkozásánál ha megnyomkod villával biztosan nem fog szétnyílni és designos is
Comments