top of page

Lecsóval töltött lángos

Frissítve: 2022. ápr. 30.


A lángos legalább annyira megkerülhetetlen része a nyárnak, mint a lecsó, csak idő kérdése volt tehát, hogy valahogy összeházasodjon a kettő, és egyetlen zseniális ételt alkosson. Nem hinnénk, hogy bármit hozzá kéne még ehhez fűzni, merthogy LECSÓVAL TÖLTÖTT LÁNGOS. A forró nyári napokon legjobb egy hűsítő almafröccsel!



Hozzávalók:

A lángoshoz

  • 500 g liszt

  • 25 g élesztő

  • 1 ek cukor

  • 300 ml víz

  • 1 ek olaj

Folhagymás tejföl

  • 200 ml tejföl

  • 2 gerezd fokhagyma




Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, 5-10 percre félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk és meleg helyen egy órán át kelesztjük.


A megkelt lángostésztát négybe vágjuk, gombócokat formázunk és letakarva még 20 percig pihentetjük őket. Utána óvatosan, egyenletesen lángos formára húzkodjuk a tésztát. A közepére mehet egy fél virsli, két nagy kanál lecsó. Félbe hajtjuk és forró olajban kisütjük.


A tejfölbe mehet a zúzott fokhagyma, amivel végül megkenjük a lángos tetejét.


TIPP: akár falatkák formájában is elkészítheted. Készíts nagyjából 12-15 cm átmérőjű mini lángosokat. A közepére mehet 1 karika virsli és 2 teáskanál lecsó. Sörkorcsolyának sem utolsó.


TIPP: a lángosokat félbehajtás után, a két réteg találkozásánál ha megnyomkod villával biztosan nem fog szétnyílni és designos is


70 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page