Veszszős csárda
A VESZSZŐS HÁZI ÍZEKRŐL
Görbe Gábor vagyok.
Szüleim és nagyszüleim is mezőgazdaságból élnek/éltek, mely hagyományt szeretném megőrizni valamint fenntartani, így 2001. -től mezőgazdasági őstermelőként kezdtem el tevékenykedni szántőföldi kultúrák termesztésével.
Mezőgazdasági pályafutásomban fordulatot a 2020. -as év hozta, amikor felmerült a méhészet lehetősége.
A méz értékesítése megmozgatta a növényi alaptermékek feldolgozásának kérdését, hisz a szükséges higiénés berendezések részben, a csomagoló anyagok egészében egyeznek. Mindennek folyománya lett a növényi termék feldolgozás valamint a bérfőzött párlat értékesítés, fűszernövény termesztés és feldolgozott fűszer/fűszerkészítmény előállítás.
A feldolgozásból eredő melléktermékek magukkal hozták az állattartás lehetőségét, hisz akkor nem kell kidobni/ megsemmisíteni a növényi maradékot. Fentebbiek alapján 2021. -ben sertés tartásba kezdtem, így hízó sertés és választási malac eladására is lehetőségem nyílik. Amit a manapság felkapott falusi vendégasztal mellett rendezett céges disznóvágásra is lehetőség van.
2020-ban megkezdtem saját márkás termékeim előállítását is, így született meg a Veszszős Házi Ízek márka. A brand alatt családunk gazdaságának termékeit kezdtem feldolgozni:
-
paprika krémek (Babám csókja, Katona dolog, Anyósom haragja, Asszony bosszúja),
-
lekvárok (szilva, meggy, cseresznye),
-
gyümölcslevek (alma, meggy, cseresznye, szőlő),
-
bodza szörp
-
kovászos uborka,
-
sűrített paradicsom.
Már az első évben hatalmas sikert arattak a tartósítószer és adalékanyag mentes termékeim, így a mennyiség növelése érdekében más helyi kis termelők áruit is elkezdtem felvásárolni.
Majd 2023 nyarán a Veszszős Házi Ízek márka védjegyezés alá is került.
Látogasson el webshopunkba, és tekintse meg kínálatunkat.