top of page

A VESZSZŐS HÁZI ÍZEKRŐL

Görbe Gábor vagyok. 

 Szüleim és nagyszüleim is mezőgazdaságból élnek/éltek, mely hagyományt szeretném megőrizni valamint fenntartani, így 2001. -től mezőgazdasági őstermelőként kezdtem el tevékenykedni szántőföldi kultúrák termesztésével.

Mezőgazdasági pályafutásomban fordulatot a 2020. -as év hozta, amikor felmerült a méhészet lehetősége.

A méz értékesítése megmozgatta a növényi alaptermékek feldolgozásának kérdését, hisz a szükséges higiénés berendezések részben, a csomagoló anyagok egészében egyeznek. Mindennek folyománya lett a növényi termék feldolgozás valamint a bérfőzött párlat értékesítés, fűszernövény termesztés és feldolgozott fűszer/fűszerkészítmény előállítás.

A feldolgozásból eredő melléktermékek magukkal hozták az állattartás lehetőségét, hisz akkor nem kell kidobni/ megsemmisíteni a növényi maradékot. Fentebbiek alapján 2021. -ben sertés tartásba kezdtem, így hízó sertés és választási malac eladására is lehetőségem nyílik. Amit a manapság felkapott falusi vendégasztal mellett rendezett céges disznóvágásra is lehetőség van.

2020-ban megkezdtem saját márkás termékeim előállítását is, így született meg a Veszszős Házi Ízek márka. A brand alatt családunk gazdaságának termékeit kezdtem feldolgozni:

  • paprika krémek (Babám csókja, Katona dolog, Anyósom haragja, Asszony bosszúja),

  • lekvárok (szilva, meggy, cseresznye),

  • gyümölcslevek (alma, meggy, cseresznye, szőlő),

  • bodza szörp

  • kovászos uborka,

  • sűrített paradicsom.

Már az első évben hatalmas sikert arattak a tartósítószer és adalékanyag mentes termékeim, így a mennyiség növelése érdekében más helyi kis termelők áruit is elkezdtem felvásárolni. 

Majd 2023 nyarán a Veszszős Házi Ízek márka védjegyezés alá is került.

Látogasson el webshopunkba, és tekintse meg kínálatunkat.

bottom of page