top of page
Keresés

Lecsóval töltött lángos

Frissítve: febr. 22.


A lángos legalább annyira megkerülhetetlen része a nyárnak, mint a lecsó, csak idő kérdése volt tehát, hogy valahogy összeházasodjon a kettő, és egyetlen zseniális ételt alkosson. Nem hinnénk, hogy bármit hozzá kéne még ehhez fűzni, merthogy LECSÓVAL TÖLTÖTT LÁNGOS. A forró nyári napokon legjobb egy hűsítő almafröccsel!



Veszszőséknél a nyáron nagyon rápörögtek a lecsóra. És a lángos legalább annyira megkerülhetetlen része a nyárnak, mint a lecsó. Hát mi fene? Összeházsasodtak :D

Hozzávalók:

A lángoshoz

  • 500 g liszt

  • 25 g élesztő

  • 1 ek cukor

  • 300 ml víz

  • 1 ek olaj

Folhagymás tejföl

  • 200 ml tejföl

  • 2 gerezd fokhagyma




Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, 5-10 percre félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk és meleg helyen egy órán át kelesztjük.


A megkelt lángostésztát négybe vágjuk, gombócokat formázunk és letakarva még 20 percig pihentetjük őket. Utána óvatosan, egyenletesen lángos formára húzkodjuk a tésztát. A közepére mehet egy fél virsli, két nagy kanál lecsó. Félbe hajtjuk és forró olajban kisütjük.


A tejfölbe mehet a zúzott fokhagyma, amivel végül megkenjük a lángos tetejét.


TIPP: akár falatkák formájában is elkészítheted. Készíts nagyjából 12-15 cm átmérőjű mini lángosokat. A közepére mehet 1 karika virsli és 2 teáskanál lecsó. Sörkorcsolyának sem utolsó.


TIPP: a lángosokat félbehajtás után, a két réteg találkozásánál ha megnyomkod villával biztosan nem fog szétnyílni és designos is


 
 
 

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

Veszszős csárda

5136 Jászszentandrás, Határ út 3.

info@veszszos.hu

+36 50 136 14 90

©2022 by Veszszős csárda. Proudly created with Wix.com

bottom of page