top of page
Keresés

Paradicsomos tészta

Frissítve: febr. 22.


A nagy húsvéti sonka-tojás-szalonna dömping után valami könnyedebb ételre vágytunk. Nincs is jobb, mint egy klassz kis paradicsomos tészta: gyors, finom és bármikor megoldást jelenthet az „úristen, mit együnk ami gyorsan elkészül?” kérdésre, hiszen itthon mindig van egy kis száraz tészta és Veszszős paradicsom sűrítmény. Ez most egy spéci változat, az olaszok arrabiata pennéje, amit a friss petrezselyem és a csípős chili tesz különlegessé.


Paradicsomos tészta Veszszős saját márkás termékeiből.

Hozzávalók:

A tésztát lobogó sós vízbe dobjuk, amíg fő (kb. 10 perc) elkészítjük a szószt.

Egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítunk egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymát és a karikára vágott chilit, majd hozzáöntjük a fél üveg paradicsom sűrítményt, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. Mehet hozzá a másik gerezd fokhagyma szintén szeletelve és 4-5 evőkanálnyi a tészta főzővizéből is. A tésztát az előírt főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük, majd jól átforgatjuk a szószban, így készül tökéletes al dentére. Reszelünk rá kevés parmezánt, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, még egyszer összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

 
 
 

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

Veszszős csárda

5136 Jászszentandrás, Határ út 3.

info@veszszos.hu

+36 50 136 14 90

©2022 by Veszszős csárda. Proudly created with Wix.com

bottom of page