#veszszos #vesszos #tartositoszernemtes #csaladigazdasag #veszszoslecso #lecso #katonadolog #anyosomharagja #veszszosparadicsomsuritmeny
Mostanában nagyon rápörögtünk a lecsóra. A neten keresgélve találtam az alábbi receptet, ami egy igazán jó kaja. Mint arra bizonyára rájöttetek, a Sloppy Joe és a lecsó vadházasságából született. Előbbi ugye egy marharagu alapú sztori, amihez a lecsónak ritkán van köze, de ha hiszitek, ha nem, működik! Nem is akárhogy!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
200 g darált marhahús
4 db paradicsom
1 ek édes pirospaprika
1 tk csípős pirospaprika / cayenne bors / Katona dolog / Anyósom haragja
1 mk őrölt kömény
2 ek barna cukor
2 ek mustár
1 ek Worcester szósz
só, bors
1 szál zellerszár
1 db kaliforniai paprika
2 db TV paprika
4 db császárzsömle
A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a darált marhahúst lepirítjuk rajta. A paradicsompürét is átpirítjuk vele, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot is, a levével együtt. Fűszerezzük: kerül bele édes és csípős pirospaprika, kömény, barna cukor, mustár, Worcester szósz, valamint só és bors is.
Végül hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai és TV paprikát, valamint a zellerszárat, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Pirított zsömlében tálaljuk a ragut.
Veszszős (lusta) verzió: A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a darált marhahúst lepirítjuk rajta. Hozzádobunk egy üveg Veszszős lecsót vagy Veszszős csípős lecsót. Fűszerezzük: kerül bele kömény, barna cukor, mustár, Worcester szósz, valamint só és bors is. Összerottyantjuk, majd pirított zsömlében tálaljuk a ragut.
Comments