top of page

Sloppy lejoe

Frissítve: 2022. ápr. 30.


Mostanában nagyon rápörögtünk a lecsóra. A neten keresgélve találtam az alábbi receptet, ami egy igazán jó kaja. Mint arra bizonyára rájöttetek, a Sloppy Joe és a lecsó vadházasságából született. Előbbi ugye egy marharagu alapú sztori, amihez a lecsónak ritkán van köze, de ha hiszitek, ha nem, működik! Nem is akárhogy!


Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 ek olaj

  • 200 g darált marhahús

  • 4 db paradicsom

  • 1 ek édes pirospaprika

  • 1 tk csípős pirospaprika / cayenne bors / Katona dolog / Anyósom haragja

  • 1 mk őrölt kömény

  • 2 ek barna cukor

  • 2 ek mustár

  • 1 ek Worcester szósz

  • só, bors

  • 1 szál zellerszár

  • 1 db kaliforniai paprika

  • 2 db TV paprika

  • 4 db császárzsömle

A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a darált marhahúst lepirítjuk rajta. A paradicsompürét is átpirítjuk vele, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot is, a levével együtt. Fűszerezzük: kerül bele édes és csípős pirospaprika, kömény, barna cukor, mustár, Worcester szósz, valamint só és bors is.

Végül hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai és TV paprikát, valamint a zellerszárat, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Pirított zsömlében tálaljuk a ragut.


Veszszős (lusta) verzió: A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a darált marhahúst lepirítjuk rajta. Hozzádobunk egy üveg Veszszős lecsót vagy Veszszős csípős lecsót. Fűszerezzük: kerül bele kömény, barna cukor, mustár, Worcester szósz, valamint só és bors is. Összerottyantjuk, majd pirított zsömlében tálaljuk a ragut.

53 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page