top of page

Paradicsomos tészta

Frissítve: 2022. ápr. 30.


A nagy húsvéti sonka-tojás-szalonna dömping után valami könnyedebb ételre vágytunk. Nincs is jobb, mint egy klassz kis paradicsomos tészta: gyors, finom és bármikor megoldást jelenthet az „úristen, mit együnk ami gyorsan elkészül?” kérdésre, hiszen itthon mindig van egy kis száraz tészta és Veszszős paradicsom sűrítmény. Ez most egy spéci változat, az olaszok arrabiata pennéje, amit a friss petrezselyem és a csípős chili tesz különlegessé.



Hozzávalók:

A tésztát lobogó sós vízbe dobjuk, amíg fő (kb. 10 perc) elkészítjük a szószt.

Egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítunk egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymát és a karikára vágott chilit, majd hozzáöntjük a fél üveg paradicsom sűrítményt, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. Mehet hozzá a másik gerezd fokhagyma szintén szeletelve és 4-5 evőkanálnyi a tészta főzővizéből is. A tésztát az előírt főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük, majd jól átforgatjuk a szószban, így készül tökéletes al dentére. Reszelünk rá kevés parmezánt, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, még egyszer összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

61 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page